Vanliga frågor – Inredning

Varför ska man anlita en inredare?

En inredare kan göra ditt hem till en vacker, bekväm och praktiskt fungerande, funktionell miljö. En inredare tar hänsyn till ditt hems arkitektoniska värden och den struktur som finns, och tar framförallt hänsyn till dig och dina visioner. Inredaren hittar lösningar som kunden själv aldrig skulle komma på och resultatet blir ett hem som höjer livskvaliteten för dom som bor där.

Jag vill ha förslag på färger till mitt vardagsrum. Kan du hjälpa mig med bara det? Vad kostar det?

Jag kan hjälpa dig med enbart det. Det kostar från 1000:- och uppåt beroende på hur stort rummet är och vilka funktioner du vill ha där.

Jag vill ha hjälp med vårt nybyggda hus. Vet egentligen inte vad jag vill ha hjälp med, men känner att vi vill hitta en stil som passar huset. Hur kan man göra?

Jag kan komma på ett kostnadsfritt första besök. Genom mina frågor till er kommer du att komma fram till vad ni vill ha hjälp med och därifrån kan vi bestämma omfattningen på hjälpen utifrån budget och möjligheter i övrigt.

Vi har ett rum som vi vill göra om. Hur ska vi börja tänka? Vad kan du hjälpa till med?

Jag kommer på ett kostnadsfritt möte där vi diskuterar oss fram till vilken hjälp ni behöver och vad det kostar. Jag kan t ex göra ett förslag på inredning till rummet; möbler, färg, ljus och detaljer. Jag kan sen också göra alla inköpen och iordningställa på plats. Vill ni bara ha förslaget (inkl lista på alla objekt) som ni sen realiserar själva, går det bra.

Vi är inte nöjda med möbleringen av vårt sovrum. Hur kan du hjälpa oss?

Jag kan komma på ett kostnadsfritt första besök där jag tittar på sovrummet. Sen gör jag ett förslag utifrån antingen det ni redan har eller nyinköp. Från 3.500 kr och uppåt beroende på förhållandena.

Vi har så mörkt och skumt hemma. Det känns inte trivsamt. Vet inte vad det beror på då vi har lampor lite här och där. Hur kan du hjälpa till?

Ljussättningen i hemmet säger många är svårt. Men när man kan grunderna så blir allt mycket ljusare! Jag har ljuskurser på Medborgarskolan där jag lär ut en modell för hur man ska ljussätta sitt hem. Av mig kan ni få en komplett liten kurs ( 2 000 kr) eller så gör jag ett förslag till ert hem som innefattar allt ljus; vilket ljus på vilka platser och vilken typ av armaturer och ljuskällor. Jag gör ett kostnadsförslag till er beroende på hur stort hemmet är och vilka förhållanden som råder.

Hur brukar det gå till när man väl kommit överens om att få hjälp?

Ett sätt att börja är att titta på bilder av interiörer i olika stilar. Möbler och detaljer; färg, form och belysning. Olika funktioner i hemmet; vad man behöver och vad man skulle vilja ha. När jag tycker att jag fått en bra uppfattning om vad kunden tycker om, och inte tycker om, gör jag sen, efter uppmätning och bilder, ett förslag i ett 3D-program. Detta för att visualisera och visa allt exakt. Även en stämningsskiss (moodboard) görs för att ytterligare visa innehåll och känsla. När vi diskuterat och modifierat förslaget görs sen en lista på alla nyinköp och instruktioner om vad som ska göras i övrigt. I många fall gör jag sen alla inköp och i övrigt ordnar allt som ska iordningställas (ibland gör kunden det på egen hand)

Vi behöver mer förvaring i vårt hem, men har så mycket knepiga vinklar och vrår och standardmått på garderober t ex funkar inte. Kan ni hjälpa oss?

Vi tittar igenom hemmet, diskuterar vad som behöver förvaras och ritar sen platsbyggd förvaring utifrån de befintliga mått som finns.

Vår familj har växt och vi börjar bli trångbodda. Vi tror att det kanske går att skapa ett rum till i lägenheten. Kan ni hjälpa oss?

Vi tittar på hela bostaden, undersöker vad som är möjligt och tar sen fram en planlösningsritning, samt en visualisering i 3D, där det nya rummet finns med.

Är inredningsarbetet RUT eller ROT-berättigat?

Du kan få skatteavdrag om du köper hjälp med styling inför en flytt.