Kök med rymd

 • Sex meter till taket

  När vi ritade vårt hus önskade vi oss ett stort och vackert kök. Vi ville ha rymd och använde oss av dubbel takhöjd. Här kommer också mycket ljus in genom de nio fönstren.

 • Böcker som dekoration

  Gamla uppslagsverk med vacker rygg kan man fynda på loppisar och antikt och göra olika arrangemang för fönster, bord och hyllor. Enkelt att stapla i olika varianter och gärna kombinerat med annat t ex en lampa. Här i köksfönstret finns också en ”lejonklocka” som jag spraymålat vit för att bättre passa in.

 • Fru Ormvråk

  Morfars införskaffade ormvråk (enligt uppgift är det en sån) anno 1947, trivs bra med sin utsikt över vårt kök. Sitter stadigt på sin pinne och kan vara med i allt som händer. Just nu väldigt dammig så vi måste rengöra henne. Men då gäller skyddsmask och handskar. Förr användes t e x arsenik så man måste vara försiktig.

 • Tema blåvitt

  Vi har ärvt Arthur Percys fina ”Vinranka” i flytande blå från Gefle Porslinsfabrik och vi dukar gärna med den och gör ett blåvitt tema. Funkar fint till silver och kromdetaljer. Här också blå glas (omgjorda flaskor) som jag hittade hos inredningsleverantör.