Rum för blåvitt

 • Blåvitt med rosa inslag

  Bestämmer man sig för en färgsättning i rummet, blir det sen lätt att leta vidare. Vi valde en vit bas, med en blå ton och det chockrosa som accent. Glas och mässing i övrigt och en blandning av olika strukturer och kvaliteter i textilierna.

 • Mixa och matcha

  En av våra favoriter är kulörstarka Designers Guild som gör bland annat textil och tapet i fantastiskt kreativa mönster. Hittade dessa kuddöverdrag på deras utförsäljning för några år sedan och fyndade då också tyger på metervara som jag ännu inte använt. Men snart så!

 • Frank och Guild tillsammans

  Här i en vit fåtölj samsas Josef Franks mönster Brazil och Designers Guild’s skurna sammet Pugin. Det går alldeles utmärkt att blanda olika mönster, så länge man håller sig inom samma färgfamilj.

 • Mässing och glas

  Föremål trivs bäst i grupp, och det är lätt att skapa arrangemang som funkar, om man håller sig till en gemensam nämnare. Här har jag använt glas och mässing som håller ihop de olika föremålen.

 • Färska blommor

  Färska snittblommor skapar vardagslyx och är ett alldeles utmärkt sätt att fullborda ditt rum. Kul att experimentera och kombinera med kulörer som passar rummet.

 • Den viktiga mattan

  Här har vi satsat på en matta som nästan täcker hela rummet. Den är 300 x 300 och vit. Inte det mest praktiska men den håller så länge den håller. Den håller ihop vår sittgrupp, ger en fin mjukhet och lyxig lyster till rummet och vi avgudar den.

 • Platsbyggd bokhylla

  Den här platsbyggda bokhyllan har vi gjort själva. Den går upp i tak för att utnyttja ytan maximalt, och skapa förvaringsmöjligheter och utrymmen för arrangemang. Här har vi också valt bort vissa hyllor till förmån för tavlor och för att få plats med de två fåtöljerna som fått nya överdrag i blå polyestersammet.

 • Det praktiska lilla avställningsbordet

  Ett alldeles utmärkt litet bord är den här drinkvagnen på hjul som man lätt kan placera där den behövs. Som här bredvid fåtöljen så man lätt kan ställa ifrån sig tekoppen och mackan.

 • Förvandlingen

  Ett litet bord som vi fick av yngsteson-familjen, målade jag i helmatt blått och gav ett nytt beslag, i form av storskalig glasknopp, som jag köpt för länge sen och som nu äntligen kom till användning.